Τι μπορεί να μας διδάξει ο κινεζικός χαρακτήρας «ακούσε»;

Όταν επικοινωνείτε, υπάρχει πάντα ένας αποστολέας και ένας παραλήπτης, επομένως η βελτίωση του τρόπου με τον οποίο ακούτε είναι τόσο σημαντική όσο και ο τρόπος που μιλάτε.

Ο κινέζικος χαρακτήρας Ting – Listen μας θυμίζει συνεχώς πώς μπορούμε να βελτιώνουμε την ακρόαση. Λειτουργεί ως δείκτης της ποιότητας της ακρόασης μας.

Είναι ο συνδυασμός 5 διαφορετικών χαρακτήρων: αυτιά, μάτια, καρδιά, ο ένας και βασιλιάς.

Τα τρία πρώτα μιλούν από μόνα τους: ακούτε με τα αυτιά σας για να ακούσετε, τα μάτια σας για να δείτε και την καρδιά σας για να αισθανθείτε.

Τα δύο τελευταία προσθέτουν μερικές ωραίες λεπτομέρειες στον ορισμό. Πρώτα η σκούρα μπλε γραμμή είναι: 1 – ένα. Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί ως αδιαίρετη προσοχή ή μία εστίαση. Όταν ακούτε, επικεντρωθείτε πλήρως στον συνομιλητή σας και μέχρι το τέλος.

Τέλος, το τελευταίο, σε γκρι χρώμα, είναι ο Βασιλιάς, που έχει επίσης την επίσημη έννοια του μεγάλου, καθώς και του καλύτερου ή του ισχυρότερου του είδους του.

Το σύνολο μπορεί να διαβαστεί ως εξής: η καλύτερη ακρόαση είναι αυτή που δείχνει μοναδική εστίαση και συμβαίνει με αυτιά, μάτια και καρδιά.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θέλετε να βελτιώσετε την ποιότητα της ακρόασής σας, τι θα κάνετε διαφορετικά; Τι θα προσέξεις ιδιαίτερα; Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον κινέζικο χαρακτήρα για να αναπτύξετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες;