#Ιδέες από το δωμάτιο μουσικοθεραπείας

Ο 8χρονος Β εχει διαγνωστεί με εναντιωματική συμπεριφορά και αυτισμό. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως στο σχολικό περιβάλλον, παρουσιάζει συμπεριφορικές δυσκολίες, συναισθηματική αστάθεια και επιθετικότητα. Παραπέμφθηκε στη μουσικοθεραπεία κυρίως για διαχείριση και εξωτερίκευση συναισθημάτων και συνεργασία.

Σήμερα ήταν το τέλος της 5ης μας συνεδρίας. Τις τελευταίες φορές, οι συναντήσεις μας περιλάμβαναν μουσικά παιχνίδια με κρυψώνες, όπου κρυβόμασταν ή και κρύβαμε αντικείμενα. Σήμερα ήταν η φορά που θα κρύβαμε ένα αντικείμενο (ό,τι ήθελε ο καθένας) το οποίο θα ήταν και συναίσθημα μαζί, και το οποίο έπρεπε να βρούμε. Ήταν η σειρά του Β όπου βρήκε ένα αυτοκόλλητο σε σχήμα καρδιάς και ήθελε να το κρύψει.

Το έκρυψε ενώ είχα κλειστά τα μάτια. Το βρήκα σχετικά εύκολα. Στην αποκάλυψή του, όταν τον ρώτησα ποιο συναίσθημα έκρυψε, μου είπε το συναίσθημα της αγάπης για μένα. Του έδωσα μια αγκαλιά και αποχαιρετιστήκαμε με το αγαπημένο του τραγούδι!

Σήμερα ο Β με έκανε να χαμογελάσω αρκετές φορές. Ποτέ δεν εξέφραζε τα συναισθήματα του. Σήμερα ήταν η αρχή για την αναγνώριση και εξωτερίκευση ενός συναισθήματος, και όλα αυτά για ένα αντικείμενο που στην αρχή ήταν απλά αυτοκόλλητο και στο τέλος έγινε καρδιά. ♥️